از ابتدای خلقت بشر مساله اتصال و به هم بستن و ضرورت دستیابی به شیوه های آسانتر برای ایجاد اتصالات مطرح بوده است ایجاد اتصال در شكلهای پیشین خود از به هم بستن شاخه های درختان و تكه های چوب و دوختن تكه های پوست حیوانات برای مصارف گوناگون آغاز شد و متناسب با تكامل نیاز های انسان ،هنر اتصال و به هم پیوستن اجسام نیز رو به تكامل نهاد پیدایش فات و

در دنیای امروزه ، صنعت جوشكاری از نظر وسعت كار و تنوع بالاترین مرتبه را در علم اتصال و بریدن و جدا سازی قطعات فی و سایر مواد صنعتی دار است و طراحان و مهندسان خطوط تولید مصنوعات فی با بهرگیری از فرایند های مختلف و متنوع جوشكاری به بالاترین سرعت و كیفیت دست یافته اند . در عین حال ، وزن سبك مصنوعات و صرف هزینه هرچه كمتر ، از دیگر دستاوردهای آنان بوده است .


تاریخچه :

جوشكاری كوره ای یا آهنگری و جوشكاری با شعله ، نخستین روشهای شناخته شده جوشكاری به شمار می روند .

مصریها ، یونانیها و روسها برای جوشكاری و لحیمكاری فات قیمتی یا زود ذوب از نوعی مشعل ابتدایی استفاده می كردند كه در آنها الكل یا مایع مشابه به عنوان سوخت به كار می رفته است .

از قرن نوزدهم كه كار اختراعات و اكتشافات رونق گرفت ، نوآوری و خلاقیت در میدان تكنولوژی جوشكاری نیز ظهور كرد و روشهای مختلف جوشكاری یكی پس از دیگری ابداع گردید .

جوشكاری با قوس الكتریكی و استفاده از خاصیت حرارتی جریان برق در امر اتصالات فی ، با وجود اینكه چندین دهه قبل شناخته شده بود ، كاربردی نداشت .

سرانجام مردی روسی به نام( برنادوس) این پدیده را كشف كرد و در سال 1887 توانست جوشكاری با قوس الكتریكی و الكترود زغالی را اختراع كرد . در سال 1891 یك امریكایی به نام (كوفین) توانست به جای الكترود زغالی از الكترود فی استفاده كند و این روش به نام خود به ثبت برساند .

در آن زمان ، جوشكاری با الكترود فی بسیار دشوار بود زیرا قوس بین الكترود فی و قطعه كار بی ثبات بود و كنترل انتقال قطره مذاب از الكترود به قطعه بسختی انجام می گرفت .

كشف الكترود روپوش دار به وسیله یك مخترع سوئدی به نام اسكار كیلیرگ در سال 1905 باعث ثبات قوس و بهبود كیفیت جوش شد .

پژوهشهای مختلف برای افزایش مرغوبیت و كیفیت این روش ادامه یافت و همچنان ادمه دارد . جوشكاری با قوس الكتریكی و الكترود روپوش دار در ردیف جوشكاریهای ذوبی است كه امروزه به طور گسترده در صنایع مختلف به كار گرفته می شود . در زمان حاضر ، جوشكاری قوس دستی (SMAW) یكی از متداولترین روشهای جوشكاری است كه به طور گسترده در صنایع فی ایران كاربرد دارد و به عنوان پدیده ای ارزشمند در امر تولید و تعمیر در كارخانه ها و كارگاههای مختلف صنعتی ایفای نقش می نماید . به دلیل وابستگی این فن به علوم و فنون و گستردگی دامنه علمی آن متخصصان و كارشناسان ورزیده همواره در حال پژوهش هستند و دستاورد های خود را به صورت استانداردهای جوشكاری انتشار می دهند .

در عملیات اجرائی نیز كاردانان با تجربه همكاری دارند و با تلاش و پشتوانه غنی علمی چرخهای عظیم و پیچیده صنعت را به طور اصولی و اقتصادی به حركت در می آورند .

تعریف جوشكاری

تاكنون تعاریف زیادی برای جوشكاری بیان شده است ، ولی بطور كلی حذف فاصله و ایجاد جاذبه مولكولی یا كریستالی بین قطعات گوناگون را جوشكاری گویند . برای تحقق این امر روششهای زیادی به ذهن می رسد كه اكثرا عملی شده است و نتایج كارائی آنها در ارتباط با وسایل و تجهیزات مورد وم به لحاظ سادگی و پیچیدگی مورد مطالعه قرار گرفته است .

عملیات جوشكاری كه امروزه در صنایع به كار گرفته میشوندعبارتند از :

1- جوشكاری فشاری 2- جوشكاری ذوبی

هر كدام تقسیم بندیهای  گوناگون و گسترده ای دارد كه تاكنون بیش از 85 روش در جوشكاری و برشكاری ابداع شده است و اجرا می شود بعضی از روشها نیز منسوج شده ، جای خود را به روشهای نوین جوشكاری داده اند .

جوشكاری فشاری

تعریف : جوشكاری فشاری فرآیندی كه در آن لبه های مورد اتصال ، تحت فشار ، و با استفاده از حرارت یا بدون آن در هم ادغام می شوند و قطعات به هم اتصال می یابند .

جوشكاری آهنگری یا پتكه ای ، جوشكاری مقاومتی ، جوشكاری اصطكاكی ، جوشكاری مافوق صوت (اولتراسونیك) و جوشكاری سرد از آن جمله اند .


دانلود با لینک مستقیم


كارآموزی جوشكاری (2)


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : جوشكاری ,الكترود ,فی ,اتصال ,روشهای ,استفاده ,جوشكاری فشاری ,تعریف جوشكاری ,الكترود روپوش ,الكترود فی ,الكترود زغالی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بهترین پاوربانک Jourdain rostami user ANIMusicAMP بلوط سوخته سوالات ضمن خدمت انتصاب مدیران مدارس ايحان چت seoshid